微信平台

个人微信

咨询热线:

023-68184755

招聘专线:

023-81699903

当前位置:首页  教育资讯  初中资讯  初二年级

初中资讯Middle School

做对这80道单选题,掌握英语宾语从句全部考点!

时间:2018-04-15 10:59:06    来源:青学园教育    点击量:

微信图片_20180414115333.jpg

 ( ) 1. It’s so dark. I can’t find out      it’s a boy       a girl.

    A. if, and B. that, and  C. either, or D. whether, or 
    ( ) 2. Could you tell me if he        to Shanghai?
    A. has gone B. had gone C. went D. go 
    ( ) 3. He told me        she would catch the early bus.
    A. which B. whether C. why D. that 
    ( ) 4. Mrs. Green asked me        I would go with her.
    A. what B. which C. why D. that 
    ( ) 5. I don’t know        the coat        cheap enough.
    A. if, is B. where, were C. that, was D. if, were 
    ( ) 6. Can you tell me why        yesterday?
    A. you didn’t come B. did you not come 
    C. didn’t you come D. you don’t come 
    ( ) 7. He said that they       Yunnan.
    A. have been to B. had gone to 
    C. have gone to D. has gone to 
    ( ) 8. Jack isn’t sure       students there are in his class.
    A. how many B. what C. which D. whether 
    ( ) 9. Can you tell me       yesterday?
    A. what they do B. what they did 
    C. what do they do D. what did they do 
   ()10. I want to know        his homework yesterday evening.
    A. if he finished B. whether he had finished 
    C. had she finished D. has she finished 
    ( ) 11. Do you know what       this time yesterday?
    A. they are doing B. are they doing 
    C. they were doing D. were they doing 
    ( ) 12. Excuse me, can you tell me       ?
    A. why was the train late B. why the train was late
    C. why is the train late D. why the train is late 
    ( ) 13. Do you know where       ? Someone is looking for him.
    A. he is B. he was C. is he D. was he 
    ( ) 14. He wanted to know how long       in hospital.
    A. she is staying B. she had stayed 
    C. did she stay D. she stay 
    ( ) 15. Li Lei told Jim       .
    A. how much yuan is the sweater 
    B. how much is the sweater
    C. how much the sweater is  
    D. how much the sweater was 
    ( ) 16. He told me that he       to London the next day.
    A. would go B. go C. went D. has gone 
    ( ) 17. He said that light       much faster than sound.
    A. traveled B. will travel C. travels D. is traveling 
    ( ) 18. Our teacher said that the moon       around the earth.
    A. turn B. turned C. has turned D. turns 
    ( ) 19. He said that April      the       month of a year.
    A. is, third  B. is, fourth C. was, fourth D. was, third 
    ( ) 20. Do you know       ?
    A. is it whose pen B. whose pen is it 
    C. whose pen it is D. it is whose pen 
    ( ) 21. Can you tell me      ?
    A. who are you B. who you are 
    C. you are who D. who you be 
    ( ) 22. Do you know       of the three?
    A. which book she likes best 
    B. which best book does she like
    C. that which book she likes best 
    D. which book she best likes
    ( ) 23. I hear      the teacher will come back from the UK soon.
    A. which B. that C. when D. whether 
    ( ) 24. Can you tell me      language she speaks?
    A. which B. what C. that D. whether 
    ( ) 25. Can you tell us       you grow cotton in your country?
    A. that B. whether C. which D. whose 
    ( ) 26. I don’t understand       you said.
    A. when B. that C. where D. what 
    ( ) 27. Do you know       the meeting will begin?
    A. when B. that C. where D. what 
    ( ) 28. Can you tell me        the meeting will begin?
    A. what B. whether C. when D. where 
    ( ) 29.        surprised me most was       he didn’t go to school yesterday.
    A. What, how B. What, that C. That, that D. Whom, that 
    ( ) 30. I wondered       they had been to America.
    A. if B. what C. who D. that 
    ( ) 31. Can you tell me       Mr. Green lives in Room 2318?
    A. that B. where C. until D. if 
    ( ) 32. Do you know        Jack left so early?
    A. what  B. why C. until D. though 
    ( ) 33. They will be thankful for      you have done.
    A. what B. that C. which D. who
    ( ) 34. The boy asked how far the moon      from the earth.
    A. was B. were C. is D. was 
    ( ) 35. I told them that the sun      in the east.
    A. rises B. rose C. has risten D. was rising 
    ( ) 36. You must remember        the train      .
    A. that, leaves B. when, leaves  
    C. when, will leave D. if, leave 
    ( ) 37. Do you know       she will go to the cinema with us?
    A. if B. where C. who D. which 
    ( ) 38. The children said       they        themselves very much.
    A. if, enjoy B. why, enjoyed 
    C. where, enjoy D. that,enjoyed 
    ( ) 39. I don’t think        I        out the problem.
    A. if, can work B. how, will work 
    C. that, can work D. when, will work 
    ( ) 40. She is afraid         he        a cold at night.
    A. that, will catch B. that, catches  
    C. whether, will catch D. is, catches 
    ( ) 41. We are sure      he      to speak English well.
    A. that, learned B. that, has learned 
    C. if, learned D. if, has learned 
    ( ) 42. The boy asked       I       any noise from outside.
    A. when, heard B. why, had heard 
    C. whether, had heard D. what, heard 
    ( ) 43. Who can tell us       about over there?
    A. what they talk B. what do they talk 
    C. what are they talking D. what they are talking 
    ( ) 44. We couldn’t find out       , so we asked a policeman.
    A. whose bike it was B. whose bike was it 
    C. whose it was bike D. whose was it bike 
    ( ) 45. Do you know       take to get to the hospital?
    A. which way must we B. which must we way
    C. which way we must D. which we must way 
    ( ) 46. Tom asked        to school late.
    A. who did often come B. who often came 
    C. why had she left D. why she had left 
    ( ) 47. I don’t remember       the boy by himself.
    A. why did she leave B. why she left 
    C. why had she left D. why she had left
    ( ) 48. Have you forgotten       when he died?
    A. how old he was B. how old was he 
    C. what did he say D. what he did say 
    ( ) 49. Nobody knows       to visit our school.
    A. when will be come B. when does he come
    C. when he will come D. when he does come 
    ( ) 50. Please tell us        to the Science Museum.
    A. how can we reach B. how we can reach 
    C. how can we get D. how we can get 
    ( ) 51. Don’t you believe       to the moon by spaceship?
    A. that man did fly B. how did the man fly 
    C. if man fly D. whether man fly 
    ( ) 52. The teacher told us       .
    A. is the earth round B. the earth was round 
    C. the earth is round D. was the earth round    
    ( ) 53. It’s foggy today. I can’t find out     it’s a man      a girl.
    A. if, and B. that, and  
    C. either, or D. whether, or 
    ( ) 54. Could you tell me if he        to Beijing?
    A. has gone B. had gone C. went D. go 
    ( ) 55. Mrs. White asked me     I would go shopping with her.
    A. what B. which  C. whether D. that 
    ( ) 56. I don’t know      the shoes      cheap enough.
    A. if, are B. where, was C. that, was D. if, was 
    ( ) 57. Li Lei didn’t tell the teacher why      yesterday?
    A. he didn’t come B. did he not come 
    C. didn’t he come D. he don’t come 
    ( ) 58. He said that they        Zhangjiajie for a holiday.
    A. have been to B. had gone to 
    C. have gone to D. has gone to 
    ( ) 59. Lucy told me she      me with my English that afternoon.
    A. will help B. to help 
    C. would help D. is helping 
    ( ) 60. Jack isn’t sure       workers there are in his factory.
    A. how many  B. what C. which D. whether 
    ( ) 61. Who knows      dictionary it is?
    A. who’s B. whose C. whom D. who 
    ( ) 62. Could you tell me if it      a lot in summer in your hometown?
    A. rained B. rain C. rains D. is raining 
    ( ) 63. I can’t remember       I sent the book to.
    A. that B. which  C. where D. whom 
    ( ) 64. None of us knows which floor       on.
    A. is she B. she living C. she is D. did she live 
    ( ) 65. We didn’t know        to visit our school.
    A. when did he come B. when would he come 
    C. when he was coming D. when he came 
    ( ) 66. Do you know when        take off?
    A. we will B. we are C. shall we D. will we 
    ( ) 67. I want to know       will go with us.
    A. who B. whom C. what D. that 
    ( ) 68. Can you tell me       the train leaves?
    A. what B. where C. when D. how 
    ( ) 69. He said he       me before.
    A. has met B. met C. was meeting D. had met 
    ( ) 70. ---- I don’t know if he       . 
    ---- He will come if it        .
    A. comes, won’t rain B. will come, doesn’t rain 
    C. comes, doesn’t D. will come, won’t rain 
    ( ) 71. Do you know what time       ?
    A. the train leave B. does the train leave 
    C. will the train leave D. the train leaves 
    ( ) 72. ---- Could you tell me       with the bike? 
    ---- It’s broken down.
    A. what’s the matter B. what the matter is 
    C. what’s the wrong D. what the wrong is 
    ( ) 73. She said       it wouldn’t matter much.
    A. that B. if  C. which D. what 
    ( ) 74. We wanted to know       the answer was right or not.
    A. if B. that C. whether D. what
    ( ) 75. Do you remember       you      the look?
    A. where, put B. if, have put 
    C. what, put D. where, are putting 
    ( ) 76. She has made it clear      she will have nothing to do with him.
    A. what B. which C. whether D. that
    ( ) 77. For centuries, people have wondered      this continent is really like, since it is covered with solid thick ice and deep snow all the year round.
    A. what B. how C. which D. whether 
    78. I was surprised at       .
    A. what he is saying B. what he said 
    C. what did he say D. what said he 
    ( ) 79. He really doesn’t know        the overhead bridge will be finished.
    A. how long B. how far  
    C. how soon D. how often 
    ( ) 80. The teacher came up to see       .
    A. what was the matter B. what the matter was
    C. what the matter is  D. what’s the matter 
    【参考答案】
    1. D 2. A 3. D 4. C 5. A 6. A 7. B 8. A 9. B 10. A 
    11. C 12. B 13. A 14. B 15. D 16. A 17. C 18. D 19. B 20. C 
    21. B 22. A 23. B 24. A 25. B 26. D 27. A 28. C 29. B 30. A 
    31. D 32. B 33. A 34. C 35. A 36. B 37. A 38. D 39. C 40. A 
    41. B 42. C 43. D 44. A 45. C 46. B 47. B 48. A 49. C 50.D 
    51. A 52. C 53. D 54. A 55. C 56. A 57. A 58. B 59. C 60. A 
    61. B 62. C 63. D 64. C 65. C 66. A 67. A 68. C 69. A 70. B 
    71. D 72. A 73. A 74. C 75. A 76. D 77. A 78. B 79. C 80. A
 

 

返回顶部

总校区

红旗河沟校区

金科校区

杨家坪校区

鲁能校区

小学生学能训练